Miljöer

Kontorsmiljöer

En kontorsmiljö kan vara väldigt varierande, allt från små cellkontor till det stora och öppna kontorslandskapet. Just variationen av utrymmen och hur man arbetar i dessa gör att kontorsmiljöer är väldigt komplexa när det kommer till ljudmiljön.


Ett kontorsutrymme har traditionellt varit ganska enkelt utformat med långa korridorer och cellkontor utmed dessa. På många sätt en ganska boxig arbetsmiljö där medarbetarna ofta sitter ensamma i sina kontor och arbetar. Det positiva med denna typ av kontor är dock att det är enkelt att skapa en ljudmiljö där störningarna från kollegorna är få och det är enkelt att koncentrera sig på sina arbetsuppgifter.


I samband med att det ”moderna kontoret” med stora, öppna landskap blev mer populärt med alla möjligheter det ger skapades även massor av ljudproblem att ta hand om. Hur hanterar vi säljaren som pratar mycket och högt i telefon, kan hen sitta i närheten av medarbetaren vars arbetsuppgifter kräver mer lugn och ro? Var placerar vi kaffehörna där helgens aktiviteter eller gårdagens fotbollsmatch ska avhandlas under fikan? Hur gör vi med konferensrummet där det måste vara helt ljudisolerat?

Svaren är minst lika många som frågorna men oftast landar det i att ett akustikundertak med absorptionsklass A är en absolut förutsättning. Utifrån detta kan man sedan jobba vidare med skärmväggar för att dela av ytan, komplettera med väggabsorbenter eller hängande bafflar där det behövs lite extra absorption.


Lösningarna är många och ofta väldigt olika från arbetsplats till arbetsplats. Med vår erfarenhet kan vi hjälpa er att hitta rätt och skapa förutsättningarna för en bra ljudmiljö.